Hogy miért érdemes a blogolás világába belecsöppenned? Elárulom neked:

Ahhoz, hogy sikeres vállalkozó legyél kiemelkedően fontos a kommunikáció az ügyfeleddel, ebben pedig sokat segít a blogolás.
A reklámtevékenységek pénzbe kerülnek, a blogolás (ha Te csinálod) nem. Tehát ingyen hirdetheted magad, ráadásul egy érdekes bloggal könnyen építhetsz fel rajongótábort.
Sok ingyenes blogmotor közül választhatsz blogírásra melyek segítségedre lehetnek a szakmai blogod kialakításában.
Amellett, hogy hirdeted magad még bizalmat is keltesz vásárlóidban. A bizalom pedig fontos, mert ugye nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.
Célja az, hogy egy adott iparágban szakértővé válj, és rád hivatkozzanak, téged keressenek.
Az olvasó a fejében összeköti a céged a termékeddel vagy szolgáltatásoddal, tehát könnyen visszatérő vásárló lesz, ha az általa „fogyasztott” tartalom meggyőzően, profin hat rá.
A keresőmotorok miatt az érdeklődők könnyedén megtalálják blogod és, ha tetszik nekik, megosztják, akár még vásárolnak is tőled.
Az emberek szeretnek blogokat olvasni, tálalj nekik mindig valami újat és érdekeset. Sokan a blogposztokból szereznek tudomást egy adott cégről, nem pedig hirdetésekből. Fektess be Te is időt és energiát, hidd el, nem fogod megbánni!

Miről írj blogodban?

A blogodra több dologról is írhatsz: az iparágaddal kapcsolatos híreket, megoldásokat és érdekességeket, esettanulmányokat, és legfőképp a saját céged erősségeit, profizmusát és híreit. Ossz meg esetleg valamilyen kis kulisszatitkot. Nyújts olyat, amit az olvasó máshol nem kap meg! Emelkedj ki a konkurenseid mellől, légy egyedi! Írj saját tartalmakat és az emberek imádni fogják, több megosztást, organikus elérést fog eredményezni. Könnyen lehet, hogy szakmai tartalmad virálissá válik. Alakíts ki saját stílust blogodhoz, és ne mástól próbáld meg ellesni. Az írásod legyen összhangban a cégeddel, sugározz bizalmat és szakértelmet.
Add el magad, tegyél bele apró jelzéseket arra, hogy téged válasszanak, mert Te vagy a jó, a legjobb!
Legyél kitartó, és időszakonként rakj ki egy-egy újabb posztot, de soha ne egyszerre! Várd meg azt az 2-3 napot amíg eljut a cikked az emberekhez. Használj képeket! Képekkel illusztrálhatod a mondanivalód és érdekesebbé, élvezhetőbbé teheted blogodat. Emellett keresőoptimalizálási szempontból is hasznosak a felparaméterezett fotók.

A blogolás nem egyszerű, de a Te tereped!

Sok időt kell ráfordítanod ahhoz, hogy egy jó és sikeres, működőképes blogot hozz létre.
Indíts te is a termékedhez vagy szolgáltatásodhoz releváns szakmai blogot. Kellő aktivitással és szakértelemmel könnyedén ismerté válhatsz. Ehhez egyértelműen jól kell csinálnod, megfelelő kommunikációval egy megbízható platformot kell létrehoznod, ami nem lesz egyszerű, de hidd el, hosszú távon kifizetődik.

Ha egyedül nem boldogulnál vele, nyugodtan bízd ránk a dolgot, segítünk.

 

Pin It on Pinterest

Share This